• ‘Russische hackers vielen meerdere Europese ambassades aan’

‘Russische hackers vielen meerdere Europese ambassades aan’

Clock Geplaatst op dinsdag 23 april 2019

Een groep Russische hackers zou meerdere Europese ambassades hebben aangevallen met behulp van trojanvirussen. Dat ontdekten beveiligingsonderzoekers van Check Point Research.

Bij de aanvallen probeerden hackers een aangepaste versie van de TeamViewer-software te installeren. Dit programma wordt normaal gesproken gebruikt om met instemming van de gebruiker een computer op afstand te bedienen.

De aangepaste software werd verspreid via phishingmails die zich voordeden als militaire documenten van de Verenigde Staten. Van de getroffen computers werd onder meer een screenshot gemaakt, die vervolgens naar de aanvallers werd verzonden.

Het is onduidelijk welke ambassades gezwicht zijn voor de cyberaanval. Volgens de onderzoekers zijn overheidsmedewerkers in Nepal, Kenia, Guyana, Italië, Liberia, Bermuda en Lebanon getroffen.

In de code van de cyberaanval zou meerdere malen cyrillisch schrift zijn aangetroffen, wat zou wijzen op een Russische hacker. Ook zou het profiel van een Russische cybercrimineel zijn aangetroffen.

Bron: https://www.nu.nl/internet/5856678/russische-hackers-vielen-meerdere-europese-ambassades-aan.html

Arrow leftTerug naar overzicht
Cross icon