• Cyber Security Webinar Clingendael: Huib Modderkolk en Sico van der Meer

Cyber Security Webinar Clingendael: Huib Modderkolk en Sico van der Meer

Clock Geplaatst op woensdag 13 mei 2020

Op dinsdag 19 mei aanstaande organiseert het Clingendael een interessante cyber security webinar:

Een platgelegde Rotterdamse haven. Nederlandse spionnen die digitaal toeslaan in Moskou. Artsen die ineens niet meer bij medische dossiers kunnen. De moderne tijd biedt talloze voordelen: we werken sneller en zijn altijd en overal bereikbaar. Maar er zijn ook nieuwe gevaren. Zes jaar doet Huib Modderkolk nu onderzoek naar de schaduwkant van internet. Hij begon als buitenstaander, zonder enige voorkennis. Stukje bij beetje won hij het vertrouwen van bronnen. Zo ontdekte hij dat iemand in Engeland privégesprekken tussen Nederlandse geliefden beluistert en dat een stiekem getrokken kabeltje in Beverwijk de dood van Iraanse demonstranten kan betekenen. Iedere ontdekking roept nieuwe vragen op. Wie leest mee met onze appjes? Hoe ver reiken de tentakels van Nederlandse veiligheidsdiensten? Wat betekent het als staten internet gebruiken om te controleren en te saboteren? 

Op dinsdag 19 mei geven onderzoeksjournalist Huib Modderkolk en Clingendael’s cyberexpert Sico van der Meer je een inkijkje in de ‘onzichtbare oorlog’ in de digitale wereld. Wat betekent dit voor de veiligheid van onze samenleving die steeds meer vertrouwt op technologie? En hoe intervenieert de huidige coronacrisis met onze digitale veiligheid? Het webinar wordt gemodereerd door Monika Sie Dhian Ho, algemeen directeur van Instituut Clingendael.

 

Arrow leftTerug naar overzicht
Cross icon