• EFF geeft tips voor het beveiligen van Zoom-meetings

EFF geeft tips voor het beveiligen van Zoom-meetings

Clock Geplaatst op maandag 6 april 2020

Tal van organisaties maken op het moment gebruik van videoconferentiesoftware Zoom, maar dat is niet zonder problemen. Aanleiding voor de Amerikaanse burgerrechtenbeweging EFF om verschillende tips te geven waarmee organisaties hun Zoom-meetings kunnen beveiligen.

Zoom zag naar eigen zeggen in maart vanwege de coronauitbraak het aantal gebruikers stijgen van 10 miljoen naar 200 miljoen. Deze toeloop zorgde onder andere voor extra aandacht van beveiligingsonderzoekers, die allerlei veiligheids- en privacyproblemen aantroffen. Daarnaast kreeg het platform te maken met Zoom-bombing, waarbij personen inbreken op Zoom-meetings om die te verstoren. Zoom kondigde een plan aan om alle problemen te verhelpen. Zo stopt het bedrijf negentig dagen met de ontwikkeling van nieuwe features en zal alle focus naar security en privacy gaan.

“Woorden zijn goedkoop. Zoom moet nu de gedane security- en privacybeloftes opvolgen als het het vertrouwen van gebruikers wil terugwinnen”, zegt Gennie Gebhart van de EFF. De Amerikaanse burgerrechtenbeweging geeft verschillende beveiligingstips die gebruikers in de tussentijd kunnen nemen om hun Zoom-privacyinstellingen te verbeteren en Zoom-bombing te voorkomen.

Zo wordt aangeraden om Chat Auto-Saving, waarmee automatisch alle chatgesprekken worden opgeslagen, uit te schakelen. Dat geldt ook voor “Attention Tracking”, dat de host laat zien of deelnemers het Zoom-venster tijdens screen sharing in focus hebben. Tevens wordt aangeraden om het meeting-ID van de Zoom-meeting privé te houden en een wachtwoord in te stellen. Verder moet alleen de host zijn scherm kunnen delen. Wanneer alle deelnemers aanwezig zijn adviseert de EFF om de meeting te locken, zodat er geen andere personen meer kunnen deelnemen.

bron: https://www.security.nl/posting/650849/

EFF+geeft+tips+voor+het+beveiligen+van+Zoom-meetings

Arrow leftTerug naar overzicht
Cross icon