• EDPB komt versneld met advies over gebruik van data tegen corona

EDPB komt versneld met advies over gebruik van data tegen corona

Clock Geplaatst op maandag 6 april 2020

Het Europees Comité voor gegevensbescherming (EDPB) zal vanwege de coronacrisis versneld met advies komen over het gebruik van telecomdata en gezondheidsgegevens in de strijd tegen corona, zo heeft de organisatie bekendgemaakt. De EDPB is een orgaan waarin alle nationale privacytoezichthouders uit de Europese Unie samenwerken bij hun toezicht op de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG).

De EDPB houdt maandelijks een plenaire vergadering. Vanwege de coronauitbraak heeft de toezichthouder besloten om het advieswerk te versnellen en de maandelijkse meetings door een wekelijke remote vergadering te vervangen. “Het bestuur zal advies over de volgende zaken prioriteit geven: het gebruik van locatiedata en het anonimiseren van data, het verwerken van gezondheidsgegevens voor wetenschappelijke en onderzoeksdoeleinden en het verwerken van data door technologieën gebruikt voor thuiswerken”, stelt EDPB-voorzitter Andrea Jelinek.

Jelinek merkt op dat de EDPB een “horizontale aanpak” zal nastreven en van plan is om algemeen advies af te geven met betrekking tot de juridische basis en principes die van toepassing zijn. Eerder stelde de EDPB al dat overheden die mobiele locatiegegevens van burgers willen gebruiken in de strijd tegen het coronavirus dit niet zomaar mogen doen.

bron: https://www.security.nl/posting/650846/

EDPB+komt+versneld+met+advies+over+gebruik+van+data+tegen+corona

Arrow leftTerug naar overzicht
Cross icon