• WHO breidt WhatsApp-chatfunctie over corona uit naar Spaans en Arabisch

WHO breidt WhatsApp-chatfunctie over corona uit naar Spaans en Arabisch

Clock Geplaatst op donderdag 26 maart 2020

De wereldgezondheidsorganisatie WHO breidt de WhatsApp-chatfunctie voor informatie over het coronavirus deze week uit naar het Spaans en het Arabisch, meldt Bloomberg. Door de chatfunctie beschikbaar te maken in andere talen, wil de WHO het bereik van betrouwbare informatie over het COVID-19-virus vergroten.

Op een later moment moet de chatfunctie beschikbaar worden in meer dan twintig talen. De WHO legt daarbij prioriteit bij talen die gesproken worden in regio’s waar informatie minder goed beschikbaar is, zoals in delen van Afrika, Zuidoost-Azië en Midden-Amerika.

Door middel van sociale media als WhatsApp kan de WHO burgers voorzien van betrouwbare informatie als de overheid daar zelf niet in slaagt, bijvoorbeeld door een gebrek aan middelen of vanwege politieke afwegingen, zegt Andy Pattison van de WHO tegen Bloomberg.

De Braziliaanse president Jair Bolsonaro noemde het coronavirus de afgelopen dag bijvoorbeeld “een klein griepje”. Hij riep bestuurders van steden en deelstaten op om genomen maatregelen, zoals een lockdown, terug te schroeven.

Gebruikers kunnen de chatfunctie sinds vrijdag gebruiken om in contact te komen met een chatbot van de WHO. De dienst biedt cijfers, zet misverstanden recht en geeft antwoord op veelgestelde vragen.

Het coronavirus in het kort

  • Het coronavirus verspreidt zich vooral van mens op mens via nies- en hoestdruppeltjes. De kans dat je besmet raakt via oppervlakken zoals deurklinken is klein. Deze kans wordt kleiner als je vaak je handen wast.
  • Je kunt de kans op verspreiding flink verkleinen door minstens 1,5 meter afstand te houden van anderen.
  • Een geïnfecteerde persoon besmet gemiddeld twee à drie anderen. De voorzorgsmaatregelen zijn nodig om dit in te dammen.
  • Verreweg de meeste patiënten hebben milde (griepachtige) klachten.
  • Bijna alle sterfgevallen betreffen ouderen of andere kwetsbare personen, zoals hart-, long- of diabetespatiënten. Als iedereen de maatregelen naleeft, verkleint dat hun risico’s.
  • Lees hier welke voorzorgsmaatregelen je moet nemen.

bron: https://www.nu.nl/tech/6040283/who-breidt-whatsapp-chatfunctie-over-corona-uit-naar-spaans-en-arabisch.html

Arrow leftTerug naar overzicht
Cross icon