• Rusland vraagt bevolking om niet meer contant te betalen

Rusland vraagt bevolking om niet meer contant te betalen

Clock Geplaatst op dinsdag 24 maart 2020

De Russische autoriteiten hebben de bevolking gevraagd om niet meer met contant geld te betalen maar van online transacties en contactloos betalen gebruik te maken, om zo de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

De Russische toezichthouder voor consumentenbelangen, Rospotrebnadzor, wijst daarbij naar richtlijnen van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) dat het coronavirus drie tot vier dagen op papier kan overleven en negen dagen op plastic. De Russische centrale bank bewaart bankbiljetten minstens veertien dagen voordat ze worden uitgegeven, zodat ze “schoon” zijn, aldus een verklaring van de toezichthouder. Nu zijn ook andere banken in Rusland opgeroepen om hetzelfde te doen.

Verder zijn banken gevraagd om het bijvullen van geldautomaten die bankbiljetten recyclen te beperken en de automaten geregeld te desinfecteren. Een kwart van de geldautomaten in Rusland zou biljetten innemen en opnieuw uitgeven. Tevens heeft de Russische centrale bank bankpersoneel gevraagd om gezichtsmaskers en handschoenen te dragen bij het aannemen van geld van klanten.

In Nederland deden de supermarkten vanwege de coronacrisis onlangs een oproep om contant geld tijdelijk te verbieden en besloten banken de limiet voor contactloos betalen te verhogen.

bron: https://www.security.nl/posting/649251/

Rusland+vraagt+bevolking+om+niet+meer+contant+te+betalen

Arrow leftTerug naar overzicht
Cross icon