• Internet.nl test of websites aan TLS-richtlijnen NCSC voldoen

Internet.nl test of websites aan TLS-richtlijnen NCSC voldoen

Clock Geplaatst op dinsdag 10 december 2019

 

Er is een nieuwe versie van Internet.nl gelanceerd die nu ook kan testen of websites en mailservers aan de TLS-richtlijnen van het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) van het ministerie van Justitie en Veiligheid voldoen. Internet.nl is een testtool van het Platform Internetstandaarden dat als doel heeft om het gebruik van moderne internetstandaarden verder te vergroten.

Internet.nl controleerde al op allerlei zaken en heeft nu ook de nieuwste TLS-richtlijnen van het NCSC toegevoegd. In april van dit jaar publiceerde de overheidsinstantie een nieuwe versie van de richtlijnen om rekening te houden met de ontwikkeling van de TLS-standaard. De nieuwe richtlijnen bieden configuraties op basis van TLS 1.3, dat de nieuwste versie van het TLS-protocol is. Daarnaast wordt aangeraden om bepaalde configuraties uit te faseren, zoals TLS 1.0, TLS 1.1 en 3DES en algoritmes voor statische sleuteluitwisselingen. Via Internet.nl kunnen organisaties nu eenvoudig controleren of hun mailserver of website hieraan voldoet.

Het Platform Internetstandaarden stelt dat behoorlijk wat mailservers alleen oudere TLS-versies ondersteunen. “Als de verzendende en ontvangende mailserver niet allebei dezelfde TLS-versie ondersteunen, dan zullen ze doorgaans terugvallen op onversleuteld transport. Om die reden kan het raadzaam zijn om de TLS-versies met status ‘uit te faseren’ voorlopig te blijven ondersteunen. Maak op basis van loggegevens een weloverwogen keuze voor het uitzetten van deze ‘uit te faseren’ TLS-versies.”

 

Bron: https://www.security.nl/posting/634768/Internet_nl+test+of+websites+aan+TLS-richtlijnen+NCSC+voldoen

Arrow leftTerug naar overzicht
Cross icon