• Google: 80 procent Android-apps versleutelt standaard verkeer

Google: 80 procent Android-apps versleutelt standaard verkeer

Clock Geplaatst op woensdag 4 december 2019

Tachtig procent van alle Android-apps versleutelt standaard het netwerkverkeer dat ze versturen en ontvangen, zo laat Google weten. In het geval van apps voor Android 9 en nieuwer ligt dit percentage zelfs op 90 procent. Met de komst van Android 7 in 2016 kunnen app-ontwikkelaars een policy voor hun app instellen die ervoor zorgt dat netwerkverkeer wordt versleuteld.

In het geval van apps voor Android 9 en nieuwer staat een policy voor het versleutelen van verkeer standaard ingeschakeld. Sinds 1 november van dit jaar moeten alle apps zich minstens op Android 9 richten. Google verwacht dan ook dat het aantal apps dat via transport layer security (tls) verkeer versleutelt zal toenemen. “Netwerkverkeer van deze apps is standaard beveiligd en het gebruik van een onversleutelde verbinding is het gevolg van een nadrukkelijke keuze door de ontwikkelaar”, zegt Bram Bonné, software-engineer voor Android.

Google waarschuwt app-ontwikkelaars die hun apps in Google Play plaatsen proactief wanneer verkeer niet wordt versleuteld. Dit moet het gebruik van https in het Android-ecosysteem verder doen toenemen, aldus Bonné.

 

Bron: security.nl/posting/633867/

Google%3A+80+procent+Android-apps+versleutelt+standaard+verkeer

Arrow leftTerug naar overzicht
Cross icon