• Facebook-trackingpixel verzamelt meer informatie over gebruikers

Facebook-trackingpixel verzamelt meer informatie over gebruikers

Clock Geplaatst op dinsdag 17 december 2019

De Facebook-trackingpixel die bedrijven op hun websites kunnen plaatsen verzamelt sinds begin deze maand meer informatie over gebruikers, zo waarschuwt Adblock Plus. De trackingpixel verzamelt informatie voor het tonen van gerichte advertenties op Facebook. Bedrijven kunnen hiervoor de gegevens van hun gebruikers naar Facebook sturen. Vervolgens kijkt Facebook of het de gebruiker kent en past hierop de advertenties aan. De sociale netwerksite heeft hiervoor een functie ontwikkeld genaamd “Advanced Matching”.

Voorheen werkte Advanced Matching alleen op pagina’s met invoervelden. Sinds 5 december wordt ook geprobeerd om gebruikersdata op andere delen van een website te verzamelen en naar Facebook te sturen. Een onderzoeker meldt op Twitter hoe hij op zijn desktop naar een AirBnB-appartement zocht. Vervolgens kreeg hij op zijn telefoon een Facebookadvertentie voor hetzelfde dorp, waarbij zelfs de vakantiedatum was onthouden.

Volgens Adblock Plus is Advanced Matching een trackingtechnologie ‘on steroids’ die de privacy van gebruikers schendt met als enig doel om meer geld voor Facebook op te leveren. Adblockers zouden de pixel echter moeten blokkeren.

 

Bron: https://www.security.nl/posting/635720/

Facebook-trackingpixel+verzamelt+meer+informatie+over+gebruikers

Arrow leftTerug naar overzicht
Cross icon