• Reuters: Interpol vraagt techbedrijven om encryptie-backdoor

Reuters: Interpol vraagt techbedrijven om encryptie-backdoor

Clock Geplaatst op dinsdag 19 november 2019

Interpol zal vandaag de brede beschikbaarheid van end-to-endencryptie veroordelen en techbedrijven oproepen om “mechanismes” te ontwikkelen waarmee opsporingsdiensten altijd toegang tot versleutelde data kunnen krijgen, zo meldt persbureau Reuters op basis van een voorlopige versie van de verklaring.

Vandaag vindt er in Frankrijk een conferentie van de internationale politiedienst plaats. Daar zal de organisatie een verklaring afgeven die de verspreiding van “sterke encryptie” veroordeelt. “Serviceproviders, applicatie-ontwikkelaars en fabrikanten ontwikkelen en leveren producten en diensten met encryptie, dat seksueel misbruik van kinderen dat op hun platformen plaatsvindt effectief verbergt”, aldus een voorlopige versie van de verklaring die Interpol later vandaag volgens Reuters zal geven.

Interpol vindt dat techbedrijven maatregelen moeten nemen. “Techbedrijven zouden in het ontwerp van hun versleutelde producten mechanismes moeten toevoegen waardoor overheden, met afdoende juridische autoriteit, toegang tot de data in een leesbaar en bruikbaar formaat kunnen krijgen.”

Eerder stelde minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid dat justitie toegang tot versleutelde chatberichten moet krijgen en riepen de Amerikaanse en Britse autoriteiten Facebook op om end-to-endencryptie niet binnen Facebook Messenger en Instagram Messenger uit te rollen.

Bron: https://www.security.nl/posting/631836/
Reuters%3A+Interpol+vraagt+techbedrijven+om+encryptie-backdoor

Arrow leftTerug naar overzicht
Cross icon