• FBI geeft waarschuwing voor privacyrisico’s van smart-tv’s

FBI geeft waarschuwing voor privacyrisico’s van smart-tv’s

Clock Geplaatst op woensdag 27 november 2019

De FBI waarschuwt eigenaren van smart-tv’s om bewust te zijn van de privacyrisico’s die de apparaten met zich meebrengen, want fabrikanten en kwaadwillenden zouden kunnen meekijken en meeluisteren. De waarschuwing wordt gegeven in aanloop naar de tv-aanbiedingen van Black Friday.

Volgens FBI-agent Beth Anne Steele beschikken steeds meer smart-tv’s over een camera en microfoon. “Naast het risico dat je televisiefabrikant en app-ontwikkelaars naar je kijken en je afluisteren, kan die televisie ook een gateway voor hackers zijn om je huis binnen te dringen”, laat Steele weten. Een onbeveiligde smart-tv zou op deze manier als “backdoor” tot het netwerk kunnen dienen.

“Hackers kunnen ook je onbeveiligde tv overnemen. In het minst erge geval kunnen ze kanalen veranderen, met het volume spelen of je kinderen ongepaste video’s laten zien. In het ergste geval kunnen ze de microfoon en camera van de tv in je slaapkamer inschakelen en je stilletjes cyberstalken“, gaat de FBI-agent verder.

Eigenaren van een smart-tv moeten dan ook precies weten over welke features hun toestel beschikt en hoe die zijn te gebruiken. Verder wordt gebruikers aangeraden om niet op de standaardinstellingen van de tv te vertrouwen, maar het wachtwoord wanneer mogelijk te veranderen, alsmede microfoon, camera en het verzamelen van data uit te schakelen.

Wanneer dit niet mogelijk is moeten gebruikers de afweging maken of ze het risico willen nemen dat met het kopen van de tv in kwestie samenhangt. Tevens moeten gebruikers kijken of de fabrikant beveiligingsupdates uitbrengt en het privacybeleid van de tv en gebruikte streamingdiensten controleren.

 

Bron: https://www.security.nl/posting/632950/

FBI+geeft+waarschuwing+voor+privacyrisico%27s+van+smart-tv%27s

Arrow leftTerug naar overzicht
Cross icon