• Ceo-fraude kost Japans mediaconcern Nikkei 26,4 miljoen euro

Ceo-fraude kost Japans mediaconcern Nikkei 26,4 miljoen euro

Clock Geplaatst op dinsdag 5 november 2019

Het Japanse mediaconcern Nikkei, onder meer eigenaar van de Financial Times, heeft in september omgerekend 26,4 miljoen euro naar ceo-frauders overgemaakt. Dat heeft het bedrijf in een persbericht bekendgemaakt. Volgens het bedrijf ontving een medewerker van Nikkei America in september “frauduleuze instructies” van een derde partij, die zich voordeed als een directeur van Nikkei.

De medewerker maakte het geld over naar de oplichter. Niet veel later ontdekte Nikkei America dat het was opgelicht. Er is een onderzoek naar het incident ingesteld en de schade is bij de autoriteiten in de Verenigde Staten en Hong Kong gemeld. Ook probeert het mediaconcern het overgemaakte geld terug te krijgen. Verdere details over het incident zijn niet bekendgemaakt.

Een Europese dochteronderneming van de Toyota Boshoku Corporation, een Japanse fabrikant van auto-onderdelen en onderdeel van de Toyota Group, werd in augustus via ceo-fraude voor 34 miljoen euro bestolen. In september liet de FBI nog weten dat criminelen de afgelopen jaren via ceo-fraude 26 miljard dollar hebben buitgemaakt.

Bron: https://www.security.nl/posting/630154/
Ceo-fraude+kost+Japans+mediaconcern+Nikkei+26%2C4+miljoen+euro

Arrow leftTerug naar overzicht
Cross icon