• Autoriteit Persoonsgegevens lanceert privacygame voor jongeren

Autoriteit Persoonsgegevens lanceert privacygame voor jongeren

Clock Geplaatst op vrijdag 8 november 2019

Jongeren geven via apps, games en sites vaak onbewust veel persoonlijke informatie weg en om dat te veranderen heeft de Autoriteit Persoonsgegevens vandaag een privacygame gelanceerd. Via de game ‘Ben jij je telefoon de baas‘ probeert te toezichthouder jongeren duidelijk te maken welke gegevens zij allemaal weggeven. Zo leren jongeren dat hun gegevens in verkeerde handen kunnen vallen als deze niet beveiligd worden opgeslagen.

Na het spelen van de game ontvangen spelers verschillende concrete tips om hun gegevens te beschermen, zoals het controleren van de permissies die een app vraagt, dat het mogelijk is om toegang tot bepaalde gegevens uit te zetten, dat er niet zomaar bij cookies en voorwaarden op ‘accepteren’ wordt geklikt, er alleen apps uit betrouwbare bronnen worden gedownload en dat er wordt gekeken of online profielen openbaar zijn.

“Vertel jij alles over jezelf aan iedereen? Echt álles? Waarschijnlijk niet. Want wat er in jouw hoofd, lijf en huis gebeurt, is van jou. Dat is privé. Ook als je online bent. Bescherm je persoonlijke gegevens dus goed als je apps downloadt, games speelt of websites bezoekt. Want jouw privacy, daar ga jij zelf over”, aldus de boodschap van de Autoriteit Persoonsgegevens.

Bron: https://www.security.nl/posting/630596/
Autoriteit+Persoonsgegevens+lanceert+privacygame+voor+jongeren

Arrow leftTerug naar overzicht
Cross icon