• Opnieuw Amerikaans miljardenbedrijf besmet door malware

Opnieuw Amerikaans miljardenbedrijf besmet door malware

Clock Geplaatst op maandag 21 oktober 2019

In twee dagen tijd zijn twee Amerikaanse miljardenbedrijven getroffen door malware wat gevolgen had op de dienstverlening aan klanten. In het weekend van 12 en 13 oktober raakten servers van ingrediëntengigant Ingredion in verschillende datacentra besmet met malware.

Volgens Ingredion, dat een jaaromzet van bijna 6 miljard dollar heeft, zal het herstellen van de systemen enige tijd in beslag nemen, waardoor bepaalde transacties met klanten vertraging kunnen oplopen. Verdere details over de malware en hoe de infectie zich kon voordoen zijn niet door het bedrijf gegeven. Wel stelt Ingredion dat er op dit moment geen aanwijzingen zijn dat gegevens van klanten, medewerkers of leveranciers zijn gestolen.

Afgelopen maandag 14 oktober sloegen aanvallers toe bij het Amerikaanse postbedrijf Pitney Bowes, dat een omzet van 3,5 miljard dollar heeft. Pitney Bowes is onder andere een leverancier van postverwerkingsapparatuur, kopieerapparaten en faxen. Tevens ontwikkelt het Amerikaanse bedrijf software en diensten voor e-commerce. Systemen van het bedrijf raakten besmet met de Ryuk-ransomware, die allerlei bestanden versleutelde.

Hierdoor konden klanten hun postmachines, waarmee bedrijven hun poststukken frankeren, niet opwaarderen en waren verschillende mailingsystemen onbereikbaar. Gisteren meldde het bedrijf dat het grootste deel van de bezorgfaciliteiten weer operationeel is en dat het grootste deel van de klanten in de VS en Canada weer kan opwaarderen.

Bron: https://www.security.nl/posting/628262/
Opnieuw+Amerikaans+miljardenbedrijf+besmet+door+malware

Arrow leftTerug naar overzicht
Cross icon