• FBI geeft advies voor het kiezen van een vpn-dienst

FBI geeft advies voor het kiezen van een vpn-dienst

Clock Geplaatst op donderdag 31 oktober 2019

Wie van openbare wifi-netwerken gebruikmaakt doet er verstandig aan om een vpn-dienst te gebruiken, zo stelt de FBI. Het gebruik van een gratis wifi-netwerk kan namelijk voor het lekken van persoonlijke informatie zorgen, aldus de Amerikaanse opsporingsdienst.

Wanneer gebruikers via een vpn browsen wordt het verkeer versleuteld. “Een vpn klinkt fancy, maar het is eigenlijk gewoon een beveiligde verbinding met een ander netwerk als je een openbaar wifi-netwerk gebruikt”, zegt FBI-agent Beth Anne Steele. Gebruikers moeten echter niet zomaar een vpn-dienst kiezen.

“Onderzoek de vpn-app voordat je er gebruik van maakt zodat je zeker weet dat die je data versleutelt. Dat is niet altijd het geval”, merkt Steele op. Ook moeten gebruikers de algemene voorwaarden doornemen en kijken naar de gevraagde permissies. “Het is het verstandigst om een app te vinden die je verbindingslogs niet op de servers opslaat.” In het verleden heeft de FBI echter dankzij de logbestanden van vpn-providers verschillende verdachten kunnen aanhouden.

Afsluitend krijgen gebruikers het advies om voor een betaalde vpn-dienst te kiezen. “Veel vpn-apps zijn gratis omdat ze geld verdienen door jouw informatie met derde partijen te delen.” Wederom wordt aangeraden om eerst het privacybeleid door te lezen om te zien of en hoe gegevens worden gedeeld.

Bron: https://www.security.nl/posting/629493/
FBI+geeft+advies+voor+het+kiezen+van+een+vpn-dienst

Arrow leftTerug naar overzicht
Cross icon