• Politie waarschuwt voor phishingmail uit naam van politie

Politie waarschuwt voor phishingmail uit naam van politie

Clock Geplaatst op woensdag 11 september 2019

De politie waarschuwt internetgebruikers voor een phishingmail die op dit moment wordt rondgestuurd en van de politie afkomstig lijkt te zijn. Volgens het bericht, dat van het politielogo is voorzien, is het e-mailadres van de ontvanger in het adresboek van een verdachte aangetroffen.

Deze verdachte zou zich schuldig hebben gemaakt aan internetoplichting en mogelijk is de ontvanger van de e-mail hiervan de dupe geworden. Het bericht stelt verder dat er 23.000 euro in beslag is genomen en dat dit bedrag zal worden gebruikt om slachtoffers terug te betalen. Slachtoffers die voor de vergoeding in aanmerking willen komen wordt gevraagd een bankafschrift te versturen.

Als je zo’n mail krijgt waarbij de politie niet de afzender is, wees dan alert: de politie zal nooit een dergelijke mail sturen. Oplichters proberen op deze manier aan bankgegevens te komen“, zo waarschuwt de politie. Wie de e-mail heeft ontvangen wordt aangeraden om die te verwijderen.

Bron: https://www.security.nl/posting/623840/Politie+waarschuwt
+voor+phishingmail+uit+naam+van+politie

Zie ook: https://www.politie.nl/nieuws/2019/september/10/00-oplichters-misbruiken-naam-ticketswap-en-politie-bij-phishing.html

Arrow leftTerug naar overzicht
Cross icon