• Nederland investeert één miljoen in ‘wereldwijde cyberveiligheid’

Nederland investeert één miljoen in ‘wereldwijde cyberveiligheid’

Clock Geplaatst op dinsdag 24 september 2019

Nederland investeert één miljoen euro in het Digital Development Partnership (DDP) van de Wereldbank om zo bij te dragen aan ‘wereldwijde cyberveiligheid’. Het DDP is een platform voor digitale innovatie en financiering van ontwikkelingshulp.

Het geld dat Nederland investeert moet andere landen helpen bij het creëren van een veilig, vrij en open internet. Minister Blok van Buitenlandse Zaken kondigde de bijdrage aan tijdens de jaarlijkse vergadering van de Verenigde Naties in New York, waar hij samen met zijn Amerikaanse collega Sullivan en Australische collega Payne een ministeriële bijeenkomst voorzat.

Blok pleitte tijdens de bijeenkomst voor het toepassen van internationaal recht op cyberspace, net zoals dat in de fysieke wereld geldt. Daarnaast liet de minister weten dat de internationale gemeenschap moet optreden tegen landen die in cyberspace internationale wetgeving overtreden. Verder wil Blok de internationale steun voor een open, vrij en veilig internet uitbreiden. “Een cyberspace waar bestaande internationale wetgeving wordt gevolgd en normen gerespecteerd”, aldus de minister.

Blok tekende samen met andere ministers een verklaring over verantwoord gedrag van staten in het digitale domein. “De lijn tussen cyberspace en de echte wereld is snel aan het vervagen. We kunnen niet doen alsof dit niet zo is. Regels zijn regels, ongeacht waar je je bevindt. Laten we ervoor zorgen dat dit de standaard gaat worden”, besloot de minister zijn betoog.

Bron: https://www.security.nl/posting/625323/Nederland+investeert+
%C3%A9%C3%A9n+miljoen+in+%27wereldwijde+cyberveiligheid%27

Arrow leftTerug naar overzicht
Cross icon