• Hogere kosten DigiD door versterken van beveiliging

Hogere kosten DigiD door versterken van beveiliging

Clock Geplaatst op dinsdag 17 september 2019

De kosten van DigiD zullen door het versterken van de beveiliging om fraude en misbruik te voorkomen stijgen, waardoor partijen die gebruikers via DigiD laten inloggen volgend jaar voor elke succesvolle authenticatie 0,14 euro kwijt zijn. Dat blijkt uit de vandaag gepresenteerde begroting van het ministerie van Binnenlandse Zaken.

Logius, de overheidsinstantie die voor DigiD verantwoordelijk is, rekent nu voor elke inlog via DigiD 0,12 euro, exclusief btw. Deze kosten, die door afnemers van de dienst moeten worden betaald, zullen volgend jaar stijgen naar 0,14 euro. Dit jaar is er 341 miljoen keer via DigiD ingelogd. Naar verwachting zal dit in 2020 zo’n 317 miljoen keer gebeuren. “Kostprijs DigiD stijgt van 2018 tot 2020 door het verhogen van het beveiligingsniveau in het kader van misbruik- en fraudebestrijding”, aldus de begroting. De kosten per DigiD-authenticatie zijn de afgelopen jaren sterk afgenomen. In 2006 betaalden partijen die gebruikers via DigiD lieten inloggen nog 3,50 euro per authenticatie.

Voor berichten die via MijnOverheid worden verstuurd dalen de kosten in 2020. Via de Berichtenbox op MijnOverheid kunnen Nederlandse burgers digitale post van de overheid ontvangen. Nu betalen overheidsinstanties nog 0,44 euro per verstuurd bericht. Volgend jaar is dat 0,40 euro. Dit jaar werden er 106 miljoen MijnOverheid-berichten verstuurd. De prognose voor volgend jaar is 83 miljoen berichten.

Bron: https://www.security.nl/posting/624579/Hogere+kosten
+DigiD+door+versterken+van+beveiliging

Arrow leftTerug naar overzicht
Cross icon