• Amerikaans ziekenhuis annuleert operaties wegens ransomware

Amerikaans ziekenhuis annuleert operaties wegens ransomware

Clock Geplaatst op dinsdag 24 september 2019

Een Amerikaans ziekenhuis heeft verschillende operaties moeten annuleren omdat systemen met ransomware besmet zijn geraakt. Het Campbell County Memorial Hospital kan ook geen nieuwe patiënten aannemen en sommige al bestaande patiënten zijn aan andere ziekenhuizen overgedragen.

De niet nader genoemde ransomware wist alle systemen van het ziekenhuis te infecteren, wat de zorg aan patiënten beïnvloed. Naast het afzeggen van operaties zijn ook verschillende andere behandelingen en onderzoeken geannuleerd. Volgens het ziekenhuis zijn er geen aanwijzingen dat de aanvallers patiëntgegevens hebben benaderd of misbruikt.

Vanwege de ransomware heeft het ziekenhuis besloten om extra ambulances in te schakelen om waar nodig hulp te verlenen. Ook vandaag zijn operaties en behandelingen van verschillende afdelingen, waaronder oncologie, afgezegd of gewijzigd. Patiënten hebben het advies gekregen om voor vertrek telefonisch hun afspraken bij het ziekenhuis te bevestigen. Wanneer de systemen weer zijn hersteld is nog onbekend.

Bron: https://www.security.nl/posting/625183/Amerikaans
+ziekenhuis+annuleert+operaties+wegens+ransomware

Arrow leftTerug naar overzicht
Cross icon