• Zeventien personen uit Apeldoorn gearresteerd voor WhatsApp-fraude

Zeventien personen uit Apeldoorn gearresteerd voor WhatsApp-fraude

Clock Geplaatst op maandag 26 augustus 2019

De politie heeft vorige week zeventien verdachten uit Apeldoorn aangehouden voor betrokkenheid bij WhatsApp-fraude. De verdachten zouden hun bankrekening beschikbaar hebben gesteld aan criminelen.

Samen zouden de zeventien verdachten zo’n 80.000 euro hebben buitgemaakt. Het gaat om mensen van 16 tot 72 jaar oud, schrijft de politie.

De verdachten zijn allemaal afkomstig uit Apeldoorn en omgeving. Daar werden vorige maand al twee mensen aangehouden, nadat zij geld hadden opgenomen dat vermoedelijk door WhatsApp-fraude is verkregen. Daarbij werd van één slachtoffer in een klap 10.000 euro buitgemaakt. De politie kreeg meldingen van slachtoffers uit heel Nederland binnen.

Bij deze vorm van fraude doen criminelen zich op WhatsApp voor alsof ze bekenden zijn van het slachtoffer, zoals een familielid. Vervolgens vragen ze om geld, bijvoorbeeld via een betaalverzoek met de app Tikkie.

Dat geld komt vervolgens op de rekening van een derde persoon terecht, die zijn bankrekening beschikbaar heeft gesteld voor dat doel. De criminelen nemen vervolgens geld op van die rekening.

Bron: https://www.nu.nl/tech/5983283/zeventien-personen-uit-apeldoorn-gearresteerd-voor-whatsapp-fraude.html

Arrow leftTerug naar overzicht
Cross icon