• YouTube haalt 210 kanalen offline vanwege beïnvloeding situatie Hongkong

YouTube haalt 210 kanalen offline vanwege beïnvloeding situatie Hongkong

Clock Geplaatst op vrijdag 23 augustus 2019

Google heeft deze week in totaal 210 YouTube-kanalen offline gehaald vanwege verdachte activiteiten. De betreffende accounts maakten mogelijk deel uit van een gecoördineerde campagne om de politieke situatie in Hongkong te beïnvloeden, meldt het bedrijf donderdag.

Het bedrijf stuitte op kanalen die zich “op een gecoördineerde wijze gedroegen bij het uploaden van filmpjes die verband houden met de aanhoudende protesten in Hongkong“.

De mensen achter de kanalen gebruikten diverse methoden om hun herkomst te verbergen. Google zegt dat er ook sprake was van “andere activiteiten die veelal in verband worden gebracht met gecoördineerde beïnvloedingscampagnes”.

Het besluit volgt enkele dagen nadat Twitter en Facebook accounts verwijderden omdat ze onderdeel van een Chinees netwerk zouden zijn. Met deze accounts zou de Chinese regering hebben geprobeerd de protesten in Hongkong te beïnvloeden.

De protesten in Hongkong, een autonome regio binnen China, houden al bijna drie maanden aan. De acties waren in eerste instantie gericht op een omstreden wetsvoorstel dat uitlevering aan China mogelijk maakt, maar zijn inmiddels ook bedoeld om ongenoegen over de politiek en politie te uiten.

Bron: https://www.nu.nl/tech/5982093/youtube-haalt-210-kanalen-offline-vanwege-beinvloeding-situatie-hongkong.html

Arrow leftTerug naar overzicht
Cross icon