• Vier jaar cel geëist tegen man die wapens handelde op darkweb

Vier jaar cel geëist tegen man die wapens handelde op darkweb

Clock Geplaatst op dinsdag 6 augustus 2019

Een man die via het darkweb in drugs en wapens handelde, kreeg maandag voor de rechtbank in Rotterdam een straf van vier jaar cel geëist van de officier van justitie van het Landelijk Parket. Dat schrijft het Openbaar Ministerie (OM).

Van de vier jaar cel is één jaar voorwaardelijk. Het gaat om een 31-jarige man die sinds 2016 zeker negen vuurwapens zou hebben verkocht. Uit onderzoek blijkt dat hij ook honderden xtc-pillen, ruim een ons cannabis en bijna 20 gram cocaïne had verkocht.

Bij een huiszoeking werden nog meer drugs aangetroffen. Volgens het OM handelde de man op het darkweb onder de namen Amsterdoomed, Merchantsofdeath en Hells_Angels.

De naam Amsterdoomed dook in 2017 op bij de online marktplaats Alphabay. Die marktplaats is inmiddels offline gehaald van het darkweb, het afgeschermde deel van het internet.

De man werkte als taxichauffeur in Amsterdam en was in opleiding voor leraar maatschappijleer. Hij werd eind 2018 getraceerd toen hij via een andere marktplaats op het darkweb een bestelling plaatste. De uitspraak is op 19 augustus.

Tegen een 44-jarige verslaafde katvanger, die een van de wapens zou hebben ontvangen, werd ook een straf geëist. Hierbij gaat het om een werkstraf van 180 uur.

Bron: https://www.nu.nl/tech/5974886/vier-jaar-cel-geeist-tegen-man-die-wapens-handelde-op-darkweb.html

Arrow leftTerug naar overzicht
Cross icon