• Bulgaar aangehouden voor runnen van tientallen illegale streamingsites

Bulgaar aangehouden voor runnen van tientallen illegale streamingsites

Clock Geplaatst op zondag 11 augustus 2019

Een gespecialiseerde eenheid voor cybercriminaliteit van de Bulgaarse veiligheidsdienst heeft een man aangehouden die ruim veertig illegale streamingsites runde, schrijft TorrentFreak.

Het gaat om een 40-jarige man die tientallen websites in zijn beheer had. Op die sites bood hij illegaal films aan die bezoekers konden streamen.

De man gebruikte het illegale aanbod op meerdere websites. Hij verdiende geld aan de sites door advertenties van Google. “De man publiceerde films op een van de sites”, schrijft het Bulgaarse ministerie. “Als hij een aantal bezoekers had bereikt – en daarvoor was uitbetaald door Google – zette hij de content op andere domeinen.”

Dit proces herhaalde de man vier tot vijf keer, totdat hij er niet meer aan verdiende. De meeste websites werden beheerd door “een van de grootste clouddiensten in de Verenigde Staten”. Het is niet bekend om welke dienst het gaat. Uit onderzoek bleek dat de man dacht hierdoor anoniem te zijn.

Na een ‘speciale operatie’ werd de man gearresteerd. Het is niet bekend wat de man in totaal verdiende aan de websites en wat hem nu te wachten staat.

Bron: https://www.nu.nl/tech/5976922/bulgaar-aangehouden-voor-runnen-van-tientallen-illegale-streamingsites.html

Arrow leftTerug naar overzicht
Cross icon