• Australië blokkeert sites met extremistisch materiaal bij aanslagen

Australië blokkeert sites met extremistisch materiaal bij aanslagen

Clock Geplaatst op maandag 26 augustus 2019

Australië gaat tijdens terroristische aanslagen “en andere crises” internetdomeinen blokkeren die extremistisch materiaal bevatten, zei de Australische minister-president Scott Morrison zondag tijdens de G7-top in Zuid-Frankrijk.

Morrison wil voorkomen dat extremisten misbruik maken van het internet om “hun misdaden te verheerlijken”, zei hij in een statement.

Australië is van plan om per geval te kijken of een domein uit de lucht moet worden gehaald. Het land zou volgens persbureau Reuters samenwerken met de techindustrie om ervoor te zorgen dat een domein in dergelijke omstandigheden snel geblokkeerd kan worden.

In maart vond er in buurland Nieuw-Zeeland een aanslag plaats op een tweetal moskeeën in Christchurch. De dader streamde zijn schietpartij live. Het land moest veel moeite doen om de beelden van het internet te verwijderen.

Australië zet een crisiscoördinatiecentrum op dat het internet moet afspeuren naar extreem geweld en terroristisch materiaal. Ook wil het land domeinen blokkeren die toegang verschaffen tot beelden van gruwelijke misdaden als deze zijn gedeeld door een betrokkene.

Bron: https://www.nu.nl/tech/5983326/australie-blokkeert-sites-met-extremistisch-materiaal-bij-aanslagen.html

Arrow leftTerug naar overzicht
Cross icon