• ‘Apple aangeklaagd voor opslaan iCloud-data bij andere partijen’

‘Apple aangeklaagd voor opslaan iCloud-data bij andere partijen’

Clock Geplaatst op dinsdag 13 augustus 2019

Meerdere Amerikanen in de staat Californië hebben Apple aangeklaagd voor het opslaan van iCloud-data op servers van andere partijen, meldt Apple Insider maandag op basis van documenten die zijn ingediend bij de rechtbank. Het bedrijf claimt dat de data op servers van Apple worden opgeslagen.

Volgens de aanklagers zijn de advertenties van Apple niet duidelijk over het feit dat het bedrijf gebruikmaakt van de servers van Amazon, Google en Microsoft om iCloud-data op te slaan. Ook zou het niet duidelijk in de voorwaarden van Apple staan.

De aanklagers vinden het misleidend dat Apple stelt de data van gebruikers in eigen beheer te hebben. De aanklager zeggen hun persoonlijke gegevens juist aan Apple te hebben toevertrouwd, omdat het bedrijf de data zelf zou beheren.

Al eerder werd bekend dat Apple voor sommige iCloud-functies gebruikmaakt van servers van andere techbedrijven. Ook gebruikt Apple in China servers van lokale partijen, omdat de Chinese wetten het bedrijf verplichten de data lokaal op te slaan.

Overigens kunnen externe partijen niet zomaar bij de gegevens. De data worden versleuteld en in gefragmenteerde delen opgeslagen volgens de beveiligingsprotocollen van Apple.

Bron: https://www.nu.nl/tech/5977880/apple-aangeklaagd-voor-opslaan-icloud-data-bij-andere-partijen.html

Arrow leftTerug naar overzicht
Cross icon