• Ransomware kostte aluminiumproducent Hydro al 57 miljoen euro

Ransomware kostte aluminiumproducent Hydro al 57 miljoen euro

Clock Geplaatst op woensdag 24 juli 2019

De Noorse aluminiumproducent Hydro die op 19 maart door ransomware werd getroffen is door het incident in de eerste helft van dit jaar een bedrag van tussen de 57 en 67 miljoen euro verloren. Dat heeft het bedrijf bij de publicatie van de cijfers over het tweede kwartaal bekendgemaakt.

In het eerste kwartaal kwam de schade uit op een bedrag van tussen de 31 en 36 miljoen euro. Voor het tweede kwartaal zijn de kosten van de cyberaanval op 26 tot 31 miljoen euro geschat. Over het derde kwartaal verwacht de aluminiumproducent een “beperkte financiële impact”. Hydro stelt over een “robuuste cyberverzekering” te beschikken, maar heeft nog geen compensatie van de verzekeringsmaatschappijen ontvangen.

Meerdere bedrijfsonderdelen werden op 19 maart door de LockerGoga-ransomware besmet. Hydro, één van de grootste aluminiumproducenten ter wereld, zag zich gedwongen om verschillende fabrieken stil te leggen en op handbediening terug te vallen. De bedrijfsdivisie die zich met aluminiumprofielen bezighoudt werd het zwaarst getroffen. Het bedrijf zegt inmiddels helemaal van de aanval hersteld te zijn. Het losgeld dat de aanvallers eisten is niet betaald.

Bron: https://www.security.nl/posting/618194/Ransomware+kostte+
aluminiumproducent+Hydro+al+57+miljoen+euro

Arrow leftTerug naar overzicht
Cross icon