• Overheid lanceert nieuwe versie van KopieID-app

Overheid lanceert nieuwe versie van KopieID-app

Clock Geplaatst op woensdag 10 juli 2019

De Rijksdienst voor Identiteitsgegevens heeft een nieuwe versie van de KopieID-app gelanceerd die het eenvoudiger voor gebruikers moet maken om een kopie van hun identiteitsdocument te maken. Via de app zijn strepen en een watermerk toe te voegen, wat misbruik van de kopie moet voorkomen.

De nieuwe versie is van een nieuw ontwerp voorzien. Ook is het doorstrepen nu eenvoudiger gemaakt en is het watermerk beter leesbaar. Verder kan de kopie nu worden opgeslagen voor later gebruik en is het versturen vergemakkelijkt. Tevens zijn de informatieteksten uitgebreid en zijn die nu ook in het Engels beschikbaar. De KopieID-app is beschikbaar in de Apple App Store en Google Play Store.

De overheid waarschuwt dat tal van organisaties om een kopie van het identiteitsbewijs vragen terwijl de controle van het paspoort, identiteitskaart of rijbewijs vaak al voldoende is. Burgers moeten dan ook altijd vragen waarvoor de kopie is en nooit een kopie van hun identiteitsbewijs bij een online aan- of verkoop meesturen. Bij sommige organisaties, zoals banken en notarissen, mogen geen gegevens worden doorgestreept. In dit geval kan er een watermerk worden toegevoegd waarin het doel en de datum van de kopie wordt vermeld.

Bron: https://www.security.nl/posting/616533/
Overheid+lanceert+nieuwe+versie+van+KopieID-app

Arrow leftTerug naar overzicht
Cross icon