• Autoriteit Persoonsgegevens geeft campagne over AVG vervolg

Autoriteit Persoonsgegevens geeft campagne over AVG vervolg

Clock Geplaatst op dinsdag 2 juli 2019

De Autoriteit Persoonsgegevens heeft de campagne over de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) een vervolg gegeven met praktische informatie voor mkb-ers over datalekken. In mei startte de privacytoezichthouder de voorlichtingscampagne “Wat betekent de privacywet voor jou?”

De campagne moet mensen bewuster maken van hun privacyrechten en mkb’ers praktische hulp bij de naleving van de wet geven. In reactie op de meest gestelde vragen over datalekken heeft de Autoriteit Persoonsgegevens de informatie over datalekken nu uitgebreid en worden praktische hulpmiddelen geboden om de naleving makkelijker te maken. Het gaat onder andere om een video over wat te doen bij een datalek en tips om datalekken te voorkomen en de risico’s van een datalek in te schatten.

De toezichthouder publiceert de komende maanden via de website hulpbijprivacy.nl informatie over verschillende onderdelen van de AVG. Tijdens de eerste campagnemaand werd er aandacht gegeven aan de vraag “hoe faciliteer je als ondernemer de privacyrechten van je klanten?”. De komende maanden zullen verwerkersovereenkomsten, verwerking van gegevens van (zieke) werknemers en de grondslagen voor verwerking van persoonsgegevens de revue passeren.

Bron: https://www.security.nl/posting/615027/
Autoriteit+Persoonsgegevens+geeft+campagne+over+AVG+vervolg

Arrow leftTerug naar overzicht
Cross icon