• Amerikaan verzond twee miljoen phishingmails via rechtbankaccounts

Amerikaan verzond twee miljoen phishingmails via rechtbankaccounts

Clock Geplaatst op maandag 29 juli 2019

Een Amerikaanse man is schuldig bevonden aan het hacken van het computersysteem van het hooggerechtshof in Los Angeles. De man verzond daarna zo’n twee miljoen phishingmails via accounts van werknemers, meldt het Amerikaanse Openbaar Ministerie.

De 33-jarige man uit Texas werd onder meer beschuldigd van fraude en identiteitsdiefstal. Samen met enkele handlangers zou de man het e-mailaccount van een rechtbankmedewerker hebben overgenomen. Vervolgens stuurde hij zonder haar toestemming mails naar andere medewerkers.

De e-mails leken op berichten van opslagdienst Dropbox, maar bevatten een link naar een phishingwebsite. Daar werd naar accountnamen en wachtwoorden gevraagd.

Duizenden werknemers ontvingen de phishingmail en enkele honderden mensen gaven informatie af. Daarna verstuurde de Texaanse man via de verworven accounts twee miljoen phishingmails naar andere slachtoffers, aan wie bankgegevens en persoonlijke informatie werd gevraagd.

Het Openbaar Ministerie zegt dat het voorval de rechtbank meer dan 45.000 dollar (ongeveer 40.000 euro) heeft gekost aan werkuren om de aanval af te wenden. Daarnaast verloren slachtoffers die bankgegevens invulden in totaal zo’n 15.000 dollar.

De straf van de man wordt op 21 oktober uitgesproken. Hem staat een maximum celstraf van 350 jaar te wachten.

Bron: https://www.nu.nl/tech/5971274/amerikaan-verzond-twee-miljoen-phishingmails-via-rechtbankaccounts.html

Arrow leftTerug naar overzicht
Cross icon