• FBI waarschuwt voor gebruik van https door phishingsites

FBI waarschuwt voor gebruik van https door phishingsites

Clock Geplaatst op woensdag 12 juni 2019

De FBI waarschuwt voor phishingsites die van https gebruikmaken, omdat dit steeds meer voorkomt. Volgens de Amerikaanse opsporingsdienst wordt gebruikers tijdens cybersecuritytrainingen geleerd om naar de aanwezigheid van het slot-icoon te kijken dat bij https-sites wordt getoond.

“De aanwezigheid van “https” en het slot-icoon worden geacht aan te geven dat het webverkeer is versleuteld en bezoekers gegevens veilig kunnen delen. Helaas maken cybercriminelen misbruik van het vertrouwen dat het publiek in “https” en het slot-icoon heeft”, aldus de FBI. Steeds vaker zouden phishingsites van https gebruikmaken. De opsporingsdienst adviseert dan ook om websites niet alleen maar te vertrouwen omdat er een slot-icoon of https in de adresbalk verschijnt.

Wie van een bekend contact een verdachte e-mail met een link ontvangt, wordt door de FBI aangeraden om de persoon te bellen of te mailen om te controleren dat de link legitiem is. Gebruikers moeten geen reply op de verdachte e-mail versturen. Tevens wordt er aangeraden om naar spelfouten of verkeerde domeinen in de link te kijken.

Bron: https://www.security.nl/posting/612459/FBI
+waarschuwt+voor+gebruik+van+https+door+phishingsites

Arrow leftTerug naar overzicht
Cross icon