• Politie-app laat slachtoffers van diefstal zelf onderzoek doen

Politie-app laat slachtoffers van diefstal zelf onderzoek doen

Clock Geplaatst op dinsdag 28 mei 2019

De politie en het Openbaar Ministerie (OM) lanceren op 1 juni een app waarmee burgers die slachtoffer van diefstal zijn geworden zelf onderzoek kunnen doen. Met de app kunnen slachtoffers onder meer een getuigeninterview afnemen, onderzoeken of er camerabeelden beschikbaar zijn, foto’s toevoegen van bewijsstukken, buurtonderzoek uitvoeren en online onderzoek verrichten.

Dit zijn handelingen die elke burger mag uitvoeren, aldus de politie. “Het is niet zo dat wij burgers vragen om ons werk te doen”, zegt Oscar Dros van de politie. Hij merkt op dat mensen via technologische ontwikkelingen steeds beter in staat zijn om zelf onderzoekshandelingen te verrichten. “Met de app “Mijn onderzoek” proberen we op die beweging in te spelen en mensen te faciliteren”, aldus Dros.

Informatie die burgers verzamelen kan later een rol spelen in de opsporing en vervolging van een verdachte. Het gaat vooralsnog om een twee maanden durende proef in vier eenheden, voor mensen die slachtoffer van diefstal zijn geworden. “We merken dat initiatieven van burgers niet altijd aansluiten op de werkwijze van de politie. Daarom willen we beide werelden bij elkaar brengen. Het is in ieders belang dat onderzoek zorgvuldig gebeurt”, laat Dros weten.

Bron: https://www.security.nl/posting/610453/Politie-app+
laat+slachtoffers+van+diefstal+zelf+onderzoek+doen

Arrow leftTerug naar overzicht
Cross icon