• OM test slimme camera om negeren van rood kruis te beboeten

OM test slimme camera om negeren van rood kruis te beboeten

Clock Geplaatst op dinsdag 21 mei 2019

Het Openbaar Ministerie en Rijkswaterstaat starten volgende week maandag 27 mei een proef waarbij een slimme camera wordt ingezet om automobilisten te beboeten die een rood kruis negeren. “Een slimme camera legt het rode kruis en het kenteken van de overtreder vast, zodat deze bekeurd kan worden”, zo meldt het OM op de eigen website.

De proef met de camera wordt langs de A28 bij Amersfoort gehouden. Het OM hoopt met de camera de pakkans te vergroten waardoor het aantal overtredingen zou moeten dalen. De camera legt zowel het rode kruis vast, als het voertuig van de overtreder op de gesloten rijstrook. Ook wordt er een filmpje van de overtreding gemaakt om de situatie te beoordelen.

De proef vindt plaats van 27 mei tot en met 1 juli. Tijdens de proef leest een weginspecteur van Rijkswaterstaat met boa-status de beelden uit en wordt bij een geconstateerde overtreding een proces-verbaal uitgeschreven. Na de zomer vindt er een evaluatie plaats. Rijkswaterstaat en het OM kijken dan of deze vorm van handhaving op meer plekken ingezet kan worden.

Bron: https://www.security.nl/posting/609738/OM+test+slimme
+camera+om+negeren+van+rood+kruis+te+beboeten

Arrow leftTerug naar overzicht
Cross icon