• Systemen luchthaven Cleveland getroffen door ransomware

Systemen luchthaven Cleveland getroffen door ransomware

Clock Geplaatst op dinsdag 30 april 2019

Verschillende systemen van Cleveland Hopkins Airport, de grootste luchthaven van de Amerikaanse staat Ohio, werden vorige week geïnfecteerd door ransomware, waardoor informatieborden uitvielen. Ook zouden de systemen voor e-mail, salarisverwerking en digitale documenten zijn getroffen.

Vanwege de infectie konden de informatieborden met gegevens over vertrek- en aankomsttijden en bagagebanden niets weergeven. De besmetting zou geen invloed op de vluchten, veiligheid of dagelijkse activiteiten op de luchthaven hebben, zo meldt WKYC-TV. Wel moest de afdeling die de salarissen voor het luchthavenpersoneel verwerkt de systemen op een andere locatie herbouwen, zodat alle 400 medewerkers deze week betaald kunnen worden, aldus de televisiezender.

In een verklaring laat het stadsbestuur weten dat er geen persoonlijke informatie is gecompromitteerd. Tevens zou de FBI een onderzoek zijn gestart. Verdere technische details over het soort ransomware en hoe de infectie zich kon voordoen zijn niet gegeven. Vandaag zijn de informatieborden, na een periode van een week, weer operationeel.

Bron: https://www.security.nl/posting/607005/Systemen+
luchthaven+Cleveland+getroffen+door+ransomware

Zie ook: https://www.cleveland.com/news/2019/04/cleveland-acknowledges-for-first-time-hopkins-airport-hack-involved-ransomware.html

Arrow leftTerug naar overzicht
Cross icon