• KPN biedt dienst voor versleuteld delen van bestanden

KPN biedt dienst voor versleuteld delen van bestanden

Clock Geplaatst op dinsdag 16 april 2019

KPN biedt internetgebruikers een nieuwe dienst om bestanden tot 4GB groot versleuteld te delen. Een medewerker van de telecomprovider maakte gisteren op Twitter melding van Secure File Transfer, zoals de bestandsuitwisselingsdienst heet.

Via de dienst kunnen gebruikers aangeven na hoeveel downloads of dagen geüploade bestanden moeten worden verwijderd. Daarnaast worden bestanden voor het uploaden versleuteld. Zodra bestanden zijn geüpload verschijnt er een downloadlink die met contacten kan worden gedeeld. De dienst lijkt op Firefox Send, dat onlangs door Mozilla werd gelanceerd. Ook via deze dienst is het mogelijk om bestanden te delen, waarbij er een tijds- of downloadlimiet kan worden opgegeven.

In een whitepaper beschrijft KPN de werking van Secure File Transfer. Daarin staat dat er van end-to-end-encryptie gebruik wordt gemaakt. De encryptiesleutel blijft privé voor de partijen die bestanden uitwisselen en hoeft niet met een derde partij te worden gedeeld, waaronder de server. Verder laat KPN weten dat gebruikers niet worden bespioneerd en dat er niet aan hun data wordt verdiend.

Bron: https://www.security.nl/posting/605605/
KPN+biedt+dienst+voor+versleuteld+delen+van+bestanden

Arrow leftTerug naar overzicht
Cross icon