• Britse overheid adviseert wachtwoord van drie woorden

Britse overheid adviseert wachtwoord van drie woorden

Clock Geplaatst op donderdag 25 april 2019

De Britse overheid adviseert internetgebruikers om een wachtwoord van drie willekeurige woorden als wachtwoord te gebruiken. Uit onderzoek van het Britse National Cyber Security Centre (NCSC) blijkt dat veel mensen wachtwoorden hergebruiken en eenvoudig te raden wachtwoorden kiezen.

“Hergebruik van wachtwoorden is een groot risico dat te voorkomen is. Niemand zou gevoelige data moeten beschermen met iets dat te raden is, zoals voornaam, lokale voetbalclub of favoriete band”, zegt Ian Levy, technisch directeur van het NCSC. “Het gebruik van moeilijk te raden wachtwoorden is een krachtige eerste stap en we adviseren om drie willekeurige maar te onthouden woorden te combineren. Wees creatief en gebruik woorden die je herinnert, zodat mensen je wachtwoord niet kunnen raden.”

Om te voorkomen dat gebruikers en organisaties veelvoorkomende wachtwoorden gebruiken heeft het NCSC in samenwerking met beveiligingsonderzoeker Troy Hunt een bestand vrijgegeven met 100.000 van de meestvoorkomende wachtwoorden in datalekken. “Als je een wachtwoord gebruikt dat op deze lijst voorkomt moet je het meteen veranderen”, aldus de Britse overheidsorganisatie.

Bron: https://www.security.nl/posting/606405/Britse+overheid
+adviseert+wachtwoord+van+drie+woorden

Arrow leftTerug naar overzicht
Cross icon