• Autobedrijf uit Zutphen verliest alle gegevens door ransomware

Autobedrijf uit Zutphen verliest alle gegevens door ransomware

Clock Geplaatst op maandag 8 april 2019

Een autobedrijf uit Zutphen is alle gegevens verloren nadat de systemen met ransomware besmet raakten. Het klantenbestand, facturen, kentekenbestanden, personeelsadministratie en agenda-afspraken, het bedrijf is alles kwijt. De aanvallers eisten 6.000 dollar voor het ontsleutelen van de gegevens.

De eigenaar van het autobedrijf onderhandelde met de aanvallers, maar dat liep nergens op uit. “Bovendien, al betaal je, dan ben je nog nergens zeker van”, zo laat de man tegenover Hart van Nederland, Tubantia en Omroep Gelderland weten. Het autobedrijf moet dan ook alles opnieuw opbouwen. Klanten is gevraagd om het bedrijf te bellen, zodat de klantenadministratie weer kan worden aangelegd. Het gaat dan om zaken als telefoonnummers en e-mailadressen, maar ook kentekens moeten weer gekoppeld worden.

“Ons bedrijf loopt goed, maar dit is zoveel rompslomp. Je houdt het niet voor mogelijk: alle gegevens versleuteld, kentekenbewijzen, klanten, facturen, telefoonnummers, geschiedenis van auto’s, bandenwissels en onze agenda. Alles is weg. We leven bij de dag nu en hebben geen idee wie er vandaag bij ons op het bedrijf komt”, aldus de eigenaar. Hoe de systemen besmet konden raken is niet bekendgemaakt.

Bron: https://www.security.nl/posting/604202/Autobedrijf+uit
+Zutphen+verliest+alle+gegevens+door+ransomware

Arrow leftTerug naar overzicht
Cross icon