• Politie houdt drie verdachten aan wegens phishing

Politie houdt drie verdachten aan wegens phishing

Clock Geplaatst op maandag 25 maart 2019

De politie heeft afgelopen dinsdag drie verdachten aangehouden op verdenking van het uitvoeren van phishingaanvallen tegen telecom- en bankklanten. Vorig jaar startte het Team High Tech Crime een onderzoek naar criminelen die zich bezighielden met het verspreiden van malware en uitvoeren van phishingaanvallen via sms-berichten.

Via de malware en phishingaanvallen werd er toegang verkregen tot de inloggegevens van klanten van verschillende banken en telecomproviders. De inloggegevens werden vervolgens gebruikt voor het stelen van geld en het bestellen van goederen. Vorig jaar november deed de politie verschillende huiszoekingen, waarbij gegevensdragers en telefoons in beslag werden genomen en onderzocht. Daaruit blijkt dat via één van de telefoonnummers een groot aantal sms-berichten is verstuurd met daarin phishinglinks.

De links wezen naar phishingsites die gebruikers om hun inloggegevens vroegen. Op het moment dat slachtoffers dit deden kwamen de gegevens bij de verdachten terecht. “Op deze manier hebben zij waarschijnlijk veel geld van rekeningen van slachtoffers weten af te schrijven”, aldus de politie. Met de gegevens van telecomklanten bestelden de verdachten iPhones en wijzigden zij het telefoonnummer om de tweefactorauthenticatie van slachtoffers te kunnen omzeilen.

Bron: https://www.security.nl/posting/602647/Politie+houdt
+drie+verdachten+aan+wegens+phishing

Arrow leftTerug naar overzicht
Cross icon