• Man uit Diemen aangehouden voor phishing bij banken en telecomproviders

Man uit Diemen aangehouden voor phishing bij banken en telecomproviders

Clock Geplaatst op donderdag 7 maart 2019

De politie Midden-Nederland heeft dinsdag een 24-jarige man uit Diemen aangehouden op verdenking van phishing. Er wordt geschat dat hij voor meer dan 100.000 euro aan schade heeft aangericht.

De politie kwam de man op het spoor nadat een bank in juni 2018 aangifte tegen hem deed. Er is toen een onderzoek gestart en dat leidde afgelopen dinsdag tot de aanhouding van de man.

Bij de arrestatie zijn verschillende spullen in beslag genomen, waaronder een laptop. De politie laat in gesprek met NU.nl weten dat nu een onderzoek volgt om te bepalen wat de omvang van de phishingaanval is.

Het gaat om meerdere banken, in zowel Nederland als in België. Daarnaast waren verschillende telecomproviders doelwit. De politie kan nog geen namen van de betreffende instanties noemen.

De politie kon nog niet precies zeggen met welke methode de man de phishingaanvallen uitvoerde. Wel zijn er kopieën van websites van banken aangetroffen op zijn apparatuur. De politie vermoedt dat hij hiermee phishingsites wilde maken

Bron: https://www.nu.nl/internet/5778129/diemenaar-aangehouden-voor-op-banken-en-telecomproviders-gericht-phishing.html

Arrow leftTerug naar overzicht
Cross icon