• Hydro schat schade ransomware op 31 tot 36 miljoen euro

Hydro schat schade ransomware op 31 tot 36 miljoen euro

Clock Geplaatst op dinsdag 26 maart 2019

De Noorse aluminiumproducent Norsk Hydro schat dat de ransomware waardoor het vorige week werd getroffen voor 31 tot 36 miljoen euro schade heeft veroorzaakt. Het gaat hier echter om een voorlopige schatting voor de eerste week. Hydro is één van de grootste aluminiumproducenten ter wereld.

Vorige week dinsdag werden verschillende bedrijfsonderdelen door de LockerGoga-ransomware getroffen, waarop besloten werd om verschillende fabrieken stil te leggen en op handbediening terug te vallen. De afgelopen dagen is het bedrijf bezig geweest met het herstellen van getroffen systemen. Alle pc’s en servers in het bedrijf zullen worden gecontroleerd en hersteld. In het geval van versleutelde pc’s of servers zullen die via de beschikbare back-ups worden hersteld.

De ransomware-infectie zou geen veiligheidsincidenten hebben veroorzaakt en de meeste bedrijfsonderdelen konden gewoon operationeel blijven. De bedrijfstak die zich met aluminiumprofielen bezighoudt werd het zwaarst getroffen en draait op het moment op 70 tot 80 procent van de normale capaciteit. Verschillende fabrieken van deze bedrijfstak werden vanwege de infectie stilgelegd. De productie is de afgelopen dagen stapsgewijs verhoogd. Alleen bij de bedrijfseenheid Building Systems ligt alles nog nagenoeg plat.

Hydro berichtte de afgelopen week dagelijks over de ontwikkelingen. Vandaag meldt het bedrijf dat het nog vroegtijdig is om de exacte financiële schade te melden, maar dat een voorlopige schatting voor de eerste week na de cyberaanval op 31 tot 36 miljoen euro uitkomt. Daarbij meldt de aluminiumproducent dat het over een solide cyberrisicoverzekering beschikt. Het is nog altijd onduidelijk hoe Hydro in de eerste plaats besmet kon raken.

Bron: https://www.security.nl/posting/602973/Hydro+schat+
schade+ransomware+op+31+tot+36+miljoen+euro

Arrow leftTerug naar overzicht
Cross icon