• Hackers dreigen duizenden documenten gerelateerd aan 9/11 te openbaren

Hackers dreigen duizenden documenten gerelateerd aan 9/11 te openbaren

Clock Geplaatst op woensdag 2 januari 2019

De hackersgroep die zichzelf The Dark Overlord noemt dreigt ruim 18.000 documenten gerelateerd aan de aanslagen van 11 september 2001 openbaar te maken. Het zou gaan om juridische documenten afkomstig van verzekeraars.

De documenten zijn onder meer afkomstig van verzekeringsmaatschappij Hiscox, schrijft The Dark Overlord in een verklaring op Pastebin. De verzekeraar bevestigt tegenover Motherboard dat een adviserend juridisch bedrijf slachtoffer is geworden.

Volgens The Dark Overlord gaat het onder meer om e-mails, contracten, geheimhoudingsverklaringen, schikkingen, verklaringen, voicemails en communicatie tussen bedrijven en de FBI, het Amerikaanse ministerie van Justitie en het Amerikaanse ministerie van Defensie.

Naast Hiscox zouden ook de Britse verzekeringsmarkt Lloyds of London en het Amerikaanse investeringsbedrijf in onroerende goederen Silverstein Properties slachtoffer zijn geworden.

In april was al bekend dat een grote Amerikaanse verzekeraar was gehackt, maar om welke bedrijf dit ging of wie de dader is, was destijds niet duidelijk. The Dark Overlord beweert nu dat het de groep is die achter de hack zit.

Een van de slachtoffers zou een voorstel tot omkoping geaccepteerd hebben, maar een door The Dark Overlord opgelegde voorwaarde hebben geschonden door de autoriteiten in te schakelen.

Hackers proberen documenten te verkopen

De hackersgroep zou woensdag een eerste lading aan van de hack afkomstige documenten hebben vrijgegeven. Op die manier willen de hackers bewijzen de duizenden documenten in handen te hebben. The Dark Overlord wil de volledige set documenten verkopen en doet expliciet een verzoek op terroristische organisaties, Rusland en China.

The Dark Overlord is vooral bekend van een hack bij Netflix, waarbij de groep losgeld eiste om een nieuw seizoen van de serie Orange Is The New Black voor zich te houden.

Bron: https://www.nu.nl/internet/5660234/hackers-dreigen-duizenden-documenten-gerelateerd-911-openbaren.html

Arrow leftTerug naar overzicht
Cross icon