• Amerikaans warenhuisketen schikt datalek voor 1,5 miljoen dollar

Amerikaans warenhuisketen schikt datalek voor 1,5 miljoen dollar

Clock Geplaatst op donderdag 10 januari 2019

Het Amerikaanse warenhuisketen Neiman Marcus heeft een datalek in de Verenigde Staten voor een bedrag van 1,5 miljoen dollar geschikt. In 2013 wisten criminelen de kassasystemen bij 77 winkels van Neiman Marcus met malware te infecteren en zo gegevens van 370.000 creditcards te stelen.

De gegevens van minstens 9200 creditcards werden vervolgens frauduleus gebruikt. Meer dan 40 Amerikaanse staten besloten een onderzoek naar het datalek in te stellen. Dat heeft nu geresulteerd in een schikking van in totaal 1,5 miljoen dollar. Daarnaast zal de warenhuisketen verschillende maatregelen doorvoeren om herhaling te voorkomen. Zo moet het bedrijf het eigen netwerk monitoren, alle software up-to-date houden en plannen hebben klaarliggen wanneer software niet meer wordt ondersteund.

Tevens moet Neiman Marcus als onderdeel van de schikking een externe partij inhuren die een security assessment gaat uitvoeren en verslag doet van de maatregelen die de warenhuisketen naar aanleiding van het assessment heeft genomen of gaat nemen.

Bron: https://www.security.nl/posting/593440/Amerikaanse+warenhuisketen+schikt+datalek+voor+1%2C5+miljoen+dollar

Arrow leftTerug naar overzicht
Cross icon