• VS neemt vijftien domeinen van ddos-diensten in beslag

VS neemt vijftien domeinen van ddos-diensten in beslag

Clock Geplaatst op vrijdag 21 december 2018

De Amerikaanse autoriteiten hebben met hulp van de Nederlandse politie vijftien domeinen van ddos-diensten in beslag genomen. Ook zijn er drie verdachten aangeklaagd voor het beheer van deze websites. Deze diensten, ook bekend als stressers of booters, voeren tegen betaling ddos-aanvallen uit.

Volgens het Amerikaanse openbaar ministerie waren de aanvallen gericht tegen financiële instellingen, universiteiten, internetproviders, overheidssystemen en verschilleden gamingplatformen. Voordat de domeinnamen in beslag werden genomen werden de aangeboden ddos-diensten eerst door de FBI getest. De opsporingsdienst stelde vervolgens vast dat deze diensten netwerken van allerlei niveaus kunnen verstoren. Eén van de ddos-diensten waarvan de domeinnaam in beslag is genomen was al sinds 2012 operationeel en had meer dan 80.000 gebruikers.

In de aankondiging van het nieuws bedankt het Amerikaanse openbaar ministerie ook het Team High Tech Crime van de Nederlandse politie. Het logo van de Nederlandse politie is daarnaast op de in beslag genomen domeinnamen te zien.

Bron: https://www.security.nl/posting/591801/VS+neemt+vijftien+domeinen+van+ddos-diensten+in+beslag

Arrow leftTerug naar overzicht
Cross icon