• ‘Verenigde Staten overwegen maatregelen tegen Chinese hackaanvallen’

‘Verenigde Staten overwegen maatregelen tegen Chinese hackaanvallen’

Clock Geplaatst op woensdag 12 december 2018

De regering van Trump overweegt maatregelen te nemen tegen de cyberaanvallen van de Chinese overheid op Amerikaanse technologiebedrijven.

Dat vertellen twee bronnen bekend met de plannen aan Bloomberg.

Het Amerikaanse ministerie van Justitie stond op het punt om de maatregelen aan te kondigen, waarbij meerdere hackers ook zouden worden aangeklaagd. Deze aankondiging is echter tot nader order uitgesteld.

Daarnaast zou de overheid vertrouwelijke onderzoeksdocumenten over de Chinese cyberaanvallen openbaar willen maken, om zo informatie hierover met het bredere publiek te delen.

Het nieuws komt op dezelfde dag waarop Chinese overheidshackers worden beschuldigd van een grote cyberaanval op hotelketen Marriott, waarbij gegevens van een half miljard klanten zijn gestolen.

Verenigde Staten vrezen voor Chinese spionage

De Verenigde Staten vrezen al langere tijd online spionage door de Chinese overheid. Het land weigert bijvoorbeeld om apparatuur van het Chinese Huawei in telecommasten te gebruiken, uit angst dat hiermee telefoongesprekken en dataverkeer afgeluisterd kunnen worden.

Huawei-topvrouw Meng Wanzhou werd recent op verzoek van de Verenigde Staten in Canada gearresteerd. Zij wordt verdacht van het overtreden van een handelsembargo tegen Iran. Ze is deze week op borgtocht vrijgelaten.

Bron: https://www.nu.nl/internet/5625008/verenigde-staten-overwegen-maatregelen-tegen-chinese-hackaanvallen.html

Arrow leftTerug naar overzicht
Cross icon