• Data 100 miljoen Quora-gebruikers bij hack gestolen

Data 100 miljoen Quora-gebruikers bij hack gestolen

Clock Geplaatst op dinsdag 4 december 2018

Hackers hebben toegang gekregen tot de servers van vraag- en antwoorddienst Quora. Onder meer e-mailadressen en wachtwoorden van zo’n 100 miljoen gebruikers zijn daarbij buitgemaakt.

Quora ontdekte de hack op vrijdag 30 november, meldt het bedrijf. Het is onduidelijk wanneer de hack plaatsvond. Getroffen gebruikers worden zo snel mogelijk ingelicht.

Van zo’n 100 miljoen gebruikers is informatie als namen, e-mailadressen en versleutelde wachtwoorden gestolen. Omdat zogenoemde gehashte wachtwoorden toch kunnen worden gekraakt, heeft Quora de wachtwoorden van getroffen gebruikers gereset. Wie hetzelfde wachtwoord op meerdere plekken gebruikt, wordt aangeraden dat overal te veranderen.

Ook privéberichten van gebruikers zijn volgens Quora gestolen, al zouden maar weinig mensen privéberichten sturen met de dienst. Quora raadt daarnaast aan om wachtwoorden van gekoppelde diensten ook te veranderen.

In een faq stelt Quora dat anoniem gestelde vragen op het platform niet terug herleid kunnen worden naar specifieke accounts. Ook zijn niet alle 100 miljoen getroffen gebruikers in dezelfde mate getroffen.

Quora onderzoek de impact van de hack nog. Het bedrijf heeft de autoriteiten in kennis gesteld, en heeft ook een beveiligingsbedrijf in de arm genomen om de hack verder te onderzoeken.

Bron: https://www.nu.nl/internet/5609306/data-100-miljoen-quora-gebruikers-bij-hack-gestolen.html

Arrow leftTerug naar overzicht
Cross icon