• Meeste Nederlandse bedrijven kiezen voor automatisch updaten

Meeste Nederlandse bedrijven kiezen voor automatisch updaten

Clock Geplaatst op maandag 24 september 2018

De meeste Nederlandse bedrijven laten beveiligingsupdates automatisch installeren, zo blijkt uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Bij 84 procent van de bedrijven met 10 of meer werkzame personen werden vorig jaar beveiligingsupdates geïnstalleerd.

Bij de bedrijven met 2 tot 10 werkzame personen gold dit voor 71 procent van de bedrijven. Bij beide groepen werden deze updates meestal volledig automatisch geïnstalleerd. Volgens het CBS is het tijdig installeren van beveiligingsupdates een goede indicator van het cybersecurityniveau van een bedrijf.

Hoewel de meeste bedrijven updates automatisch laten installeren, kiezen grote bedrijven er relatief vaak voor om dit handmatig te doen (47 procent). Bij middelgrote ondernemingen kiest 60 procent voor automatisch updaten. “Dit zou te maken kunnen hebben met het feit dat bij grote bedrijven vaak meer ict-experts werken die een security-update wellicht liever handmatig doen om meer controle over het proces te hebben”, zo stelt het CBS. Van de ondervraagde kleine bedrijven heeft 67 procent een patchbeleid en kiest 67 procent ervoor om updates automatisch te laten installeren.

Uitbesteden

Verder laat het onderzoek van het CBS zien dat bedrijven hun beveiligingswerk vaak uitbesteden. In 2016 was er bij 86 procent van de bedrijven met 10 of meer werkzame personen sprake van aanwijsbaar ict-beveiligingswerk. In twee derde van de gevallen werden deze werkzaamheden uitbesteed aan externe leveranciers. Bij bedrijven met 2 tot 10 werkzame personen was er bij 64 procent van de bedrijven sprake van ict-beveiligingswerk en werd dit in 60 procent van de gevallen voornamelijk uitgevoerd door externe leveranciers.

Image

Bron: Security.nl

 

Arrow leftTerug naar overzicht
Cross icon