• Computerclub HCC getroffen door zware cyberaanval

Computerclub HCC getroffen door zware cyberaanval

Clock Geplaatst op woensdag 4 juli 2018

Computerclub HCC is getroffen door een zware cyberaanval. ,, Hoewel alle software en firmware up-to-date waren, heeft deze aanval veel schade kunnen aanrichten, zowel software- als hardwarematig”, aldus de vereniging die onder andere computercursussen houdt voor ouderen.

Het gevolg van de aanval is dat de website www.hcc.nl en veel andere sites van de Hobby Computer Club, zoals die van de Vraagbaak, HCC!forums en Kadernet, niet bereikbaar zijn. ,,Ook de ledenadministratie kan hierdoor een aantal systemen niet gebruiken”, aldus de vereniging. HCC benadrukt dat de mailserver niet getroffen is. Alle leden met een HCC!net e-maialdres kunnen deze gewoon blijven gebruiken. De club werkt momenteel aan herstel van de websites. ,,Gezien de grote impact van de aanval, is het op dit moment moeilijk te voorspellen hoe lang dit gaat duren.”

De Hobby Computer Club werd opgericht 1977 voor hobbytechneuten. De club breidde al snel uit en had tijdens de hoogtijdagen afdelingen in heel Nederland en hield drukbezochte HCC-dagen. De afgelopen tien jaar nam de populariteit steeds verder af. HCC heeft nog zo’n 50.000 leden.

Brond: AD

Arrow leftTerug naar overzicht
Cross icon