• Aantal slachtoffers identiteitsfraude bijna verdubbeld

Aantal slachtoffers identiteitsfraude bijna verdubbeld

Clock Geplaatst op vrijdag 20 april 2018

Het aantal slachtoffers van identiteitsfraude dat melding bij het Centraal Meldpunt Identiteitsfraude en -fouten (CMI) maakte is vorig jaar bijna verdubbeld, zo staat in een rapport van het ministerie van Binnenlandse Zaken. Bij het CMI kunnen burgers melding doen van identiteitsfraude of een fout in hun persoonsgegevens.

Vorig jaar ontving het CMI bijna 3.000 meldingen van slachtoffers van identiteitsfraude en/of -fouten. Voor het derde jaar op rij gaat het om bijna een verdubbeling in meldingen ten opzichte van het voorgaande jaar. In 2016 ging het om ruim 1700 meldingen, terwijl het er in 2015 nog 800 waren. De meldingen komen binnen via een webformulier dat is te vinden op rijksoverheid.nl/identiteitsfraude. Veruit de meeste meldingen worden digitaal gedaan, maar “sporadisch” gebeurt dit per post.

“De doorlooptijd voor het oplossen en afhandelen van meldingen is afhankelijk van de complexiteit en aard van de melding en daarom niet vermeld bij de gemiddelde behandeltijd in deze rapportage. Sommige meldingen zijn na één telefoontje of bericht afgehandeld en met andere melders is veel contact en loopt het traject langer. Bij een langere doorlooptijd is er tussentijds altijd contact met de melder”, aldus het ministerie (pdf).

Bron: Security.nl

Arrow leftTerug naar overzicht
Cross icon