• Toename van gehackte Microsoft-accounts door zwakke wachtwoorden

Toename van gehackte Microsoft-accounts door zwakke wachtwoorden

Clock Geplaatst op woensdag 23 augustus 2017

Het aantal gehackte Microsoft-accounts is in de eerste drie maanden van dit jaar sterk gestegen ten opzichte van 2016, zo heeft Microsoft in de nieuwste editie van het Security Intelligence Report bekendgemaakt. Volgens de softwaregigant gaat het om een toename van maar liefst 300 procent.

“Een groot deel van deze hacks is het gevolg van zwakke, te raden wachtwoorden en slecht wachtwoordbeheer, gevolgd door gerichte phishingaanvallen en datalekken bij derde partijen”, aldus Microsoft. Het aantal inlogpogingen vanaf kwaadaardige ip-adressen nam in het eerste kwartaal van dit jaar met 44 procent toe ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder.

Microsoft stelt dat steeds meer websites worden gehackt en wachtwoorden worden gephisht. De buitgemaakte inloggegevens worden vervolgens bij allerlei andere diensten geprobeerd. “Eén van de belangrijkste dingen die een gebruiker kan doen om zich te beschermen is daarom het gebruik van een uniek wachtwoord voor elke website en wachtwoorden nooit voor meerdere websites te gebruiken”, zo stelt de softwaregigant. Ook wordt organisaties aangeraden om gebruikers te leren dat ze geen eenvoudige wachtwoorden moeten kiezen.

Bron: Security.nl

Arrow leftTerug naar overzicht
Cross icon