• Centrale bank Oekraïne waarschuwt voor mogelijke cyberaanval

Centrale bank Oekraïne waarschuwt voor mogelijke cyberaanval

Clock Geplaatst op donderdag 24 augustus 2017

De centrale bank van Oekraïne heeft financiële instellingen in het land gewaarschuwd voor een nieuwe aanval door hackers.

 Veiligheidsdiensten vrezen voor een nieuwe cyberaanval, zoals degene die in juni wereldwijd voor problemen zorgde bij bedrijven. De aanval eind juni legde wereldwijd veel zakelijke computersystemen plat en begon binnen Oekraïense boekhoudsoftware. In Nederland werden containerterminals in de Rotterdamse haven getroffen. De aanval had binnen Oekraïne de grootste impact, waar ook overheidsorganen werden getroffen.

E-mail

Oekraïne heeft sinds die aanval meer werk gemaakt van cyberbeveiliging om met name de financiële sector te beschermen. De nieuwe dreiging waar nu voor wordt gewaarschuwd zou zich verspreiden via een e-mailbijlage en nog niet door virusscanners worden tegengehouden.

Arrow leftTerug naar overzicht
Cross icon