• VS heft laptopverbod voor alle luchtvaartmaatschappijen op

VS heft laptopverbod voor alle luchtvaartmaatschappijen op

Clock Geplaatst op maandag 24 juli 2017

Alle 180 luchtvaartmaatschappijen ter wereld en meer dan 280 luchthavens hebben op verzoek van de Verenigde Staten strengere veiligheidscontroles voor vluchten naar het land ingevoerd, waarop de Amerikaanse overheid het verbod om vanaf bepaalde luchthavens laptops als handbagage mee te nemen heeft opgeheven. Dat meldt het Amerikaanse ministerie van Homeland Security.

Volgens de Amerikaanse autoriteiten was de maatregel nodig vanwege de terrorismedreiging. Het verbod, dat in maart van dit jaar van kracht werd, gold voor negen luchtvaartmaatschappijen en directe vluchten naar de Verenigde Staten vanaf 10 internationale vliegvelden in Egypte, Jordanië, Koeweit, Marokko, Qatar, Turkije, Verenigde Arabische Emiraten en Saoedi-Arabië. Het ministerie van Homeland Security laat nu weten dat deze luchtvaartmaatschappijen en luchthavens, alsmede alle andere luchtvaartmaatschappijen ter wereld, strengere beveiligingsmaatregelen hebben ingevoerd.

In juni kondigde minister John Kelly van Homeland Security strengere controles aan voor vluchten naar de Verenigde Staten. De maatregelen bestaan uit uitgebreidere screening van passagiers, strengere controles van elektronische apparatuur, een toename van veiligheidsprotocollen rond vliegtuig- en passagiersgebieden en het uitrollen van ‘geavanceerde technologie’ en het uitbreiden van controles met honden. De eerste fase van deze controles is nu uitgerold. Luchtvaartmaatschappijen en luchthavens die niet aan de gestelde eisen voldoen kunnen een verbod voor vluchten naar de Verenigde Staten krijgen.

Bron: Homeland Security

Arrow leftTerug naar overzicht
Cross icon